Der er intet bedre end at stige op på sin cykel en dejlig solskinsdag, vinden blafrer i den nye kulørte sommerkjole, yndlingssangen bliver spillet på repeat og adrenalinen suser rundt i kroppen mens man farer afsted mellem diverse stræder og gader. 

En cykel er et perfekt transportmiddel til dig der ønsker at spare flere hundredvis af kroner hver måned, og samtidig få rørt sig på en god måde, der giver lækre og veltrænede ben. Gazelle elcykler er behagelige, sikre og veldesignede cykler som gør det nemt og hurtigt at komme fra a til b.  

Hvilken cykel skal jeg vælge? 

At finde den rette cykel er nemmere sagt end gjort, da der er flere elementer der spiller ind. Vigtigst af alt er dog at cyklen er komfortabel og i den rette størrelse. Derefter skal man gøre sig klar hvilke behov cyklen skal dække. Skal den bruges som en hverdagscykel til de små gøremål, eller en pendlercykel hvor den skal kunne holde til lange afstande?. En cykel der skal kunne gennemføre kuperet terræn og længere distancer, skal være i god og slidstærk kvalitet så den er i stand til at blive udsat for lidt af hvert. I denne sammenhæng kan det også være relevant at kigge på antal gear, da det kan være rart at veksle mellem flere muligheder hvis det går op eller ned af bakke.  

Den klassiske cykel eller citybiken 

Den klassiske cykel findes i mange forskellige varianter og kendetegnes ved at have færre funktioner. Denne cykel er perfekt hvis du blot bruger den i ny og næ når du skal mødes med veninderne eller handle ind. Har du valgt at udskifte cyklen med bilen eller det offentlige, kan det være en ide at finde en mere robust cykel med flere køreegenskaber. Vigtigst af alt er dog at det er en cykel som giver dig størst mulig køreglæde.