Det kan være svært at danne sig et overblik over sin indretning. Hvad mangler man og hvad har man brug for? Her er nogle tips til den perfekte personlige indretning med køkkenet i fokus.

Et køkken kan være trist, kedeligt og upersonligt, hvis ikke man får nogle personlige ting ind i det. Men hvad skal man købe? Hvor skal man indhente den rette inspiration? Hvordan bliver det så personligt, som overhovedet muligt? Det kan være svært at danne sig det rette overblik på det store internet omkring disse ting. Så her er en lille guide til dig, der vil gøre dit køkken mere personligt.

Køkkenet er husets centrum for nogle personer. Derfor er det vigtigt at det føles godt og rigtigt at være i det. Det skal føles personligt, afslappet og lystigt.

Det er kun dig der ved, hvilket stil du leder efter. Men de 3 vigtigste ting er belysning, opbevaring og siddepladser. Når du har disse 3 ting, så kommer alle de små nips ting helt af sig selv.

Gode ideer til indretning af køkkenet

Her får du 3 inspirationsideer til den rette indretning til dit køkken:

  1. Køb en flot lampe. – Belysningen er noget af det allervigtigste mht. din indretning. Hæng et par loftslamper over spisebordet. Stil en gulvlampe i et hjørne eller køb en bordlampe til køkkenbordet. Det gør det mere hyggeligt og knapt så ensomt.

  1. Skaf dig et barskab. – I princippet kan du købe et hvilket som helt skab. Men et barskab kan indeholde både vin og personlige ting. Læs mere om hvilke størrelser, fordele og stile dit barskab skal have på: Kulturnet.dk

  1. Anskaf dig en barstol. – Hvis du vil spare plads, penge og få dit køkken piftet yderligere op, så kan du anskaffe dig en barstol. Ikke en hvilken som helst barstol, men en Hay barstol. Den har mange forskellige designs, som passer til ethvert hjem.

Gør-det-selv

Hvis du vil gøre dit køkken endnu mere personligt, kan du finde værktøjskassen frem. Det gør ikke noget at du ikke har erfaring med en skruemaskine eller en hammer. Så længe du selv gør en indsats for din personlige indretning, så skal det nok blive godt.

Du kan fx selv:

  • Sætte nogle hylder op. – Det spare plads og så kan du udstille nogle malerier eller lave en krydderihylde.

  • Skifte lågerne og grebene til skabene. – Du skaber på denne måde din helt egen stil.

  • Male listerne. – Det gør dit hjem mere nyt og lækkert.

  • Hænge køkkenredskaberne op på væggen. – Det spare plads og så skal du heller ikke rode i skuffen efter grydeskeen.

  • Stille dine personlige ting frem. – Det kunne være en plante, en porcelænsfigur eller en kogebog.

Kast dig ud i det og slip fantasien løs. Det er kun dig, der kan sætte dit præg på dit hjem. Der er ingen opskrift på at gøre et hjem personligt. Find inspirationen, lav din research, køb efter et budget og skab dit helt eget personlige køkken.

Held og lykke med dit personlige køkken!