Ferien er lige rundt om hjørnet, du har booket din charterrejse og er mere end klar til at rejse mod varmere himmelstrøg. Men hvordan bliver du strandklar? Tiden er knap, og det er begrænset, hvor meget tid har til at komme i bedre form. Måske har du længe forsøgt at bevæge dig op i fitnesscenteret, men uden held. Nu er tiden inde. Det er nu, du må arbejde effektivt, så du kan føle dig helt klar til badeferien. Læs her hvordan du kan opnå en effektiv træning ved at træne hjemme.

Hvorfor skal du vælge hjemmetræning?

Hvis fitnesscenteret har afskrækket dig for længst, og du ved med dig selv, at du ikke har nok timer i døgnet til at komme derop, findes der heldigvis andre alternativer. Hjemmetræningen er for dig, der kræver, at træningen er fleksibel. Det eneste, du skal gøre, er blot at sætte dig nogle mål og tidspunkter for, hvornår du skal træne. På den måde kan du holde dig selv oppe på, at du skal træne. Det kan nemlig ofte være den største udfordring at finde motivationen.

Hvis du allerede nu er overbevist om, at hjemmetræning er meget mere dig, er næste skridt at sætte dig nogle helt konkrete mål for din træning. Hvad vil du gerne opnå? Hvor mange gange i ugen vil du træne? Hvor længe vil du træne? Måske er du udelukkende til cardio træning. Det kan være, du gerne vil blive bedre til at få løbet de famøse løbeture i en nærliggende skov eller gennem byens attraktive gader. Det kan også være, du bare gerne vil prøve kræfter med styrketræningen.

Hvilket træningsmaskiner skal du vælge?

Næste skridt er at beslutte dig for, hvilke træningsmaskiner der skal ind i dit hjem. Dit valg afhænger selvfølgelig af, hvad dit mål med træningen er, og hvor effektivt den skal være. Du har nemlig i baghovedet, at tiden er knap, og ferien er lige om hjørnet. Derfor skal der arbejdes effektivt. Var du særligt interesseret i at forsøge dig med styrketræningen, bør du overveje et redskab som kettlebells. De er geniale til dig, der ikke vil have store træningsmaskiner ind i hjemmet, men omvendt gerne vil opnå en succesfuld og givende træning, og faktisk kan de godt være ret billige.

Ved at vælge et redskab som kettlebells, har du mulighed for at træne større muskelgrupper – og så endda i hele kroppen. Det er dermed klart en fordel, at de kan bruges så effektivt og til mange forskellige formål. Derudover kan de fås i forskellige vægtklasser og til forskellige priser. Vægtklasserne afhænger selvfølgelig af, hvor meget erfaring du har med træning. Hvis du er nybegynder, bør du starte med de små kilo og arbejde dig ligeså stille op i vægtøgning.

Kombiner din træning

Det er klar en fordel at kombinere styrketræningen og cardio, så du både træner muskelgrupper og samtidig din kondition. Det kan du gøre ved at købe de omtalte kettleballs og en skridttæller, så du kan følge med, i hvor meget du bevæger dig. Du kan finde en skridttæller test her. Skridttællerne er geniale til hurtigt at finde ud af, hvor effektivt din træning har været, og hvor mange kalorier du har forbrændt.