Sommerferien er ved at være forbi. Hvad enten din ferie har budt på afslapning i solen eller eventyr i fjerne egne, kan det være svært at komme tilbage til en travl hverdag. En sund livsstil med motion og sunde vaner kan hjælpe dig med at holde energiniveauet og koncentrationen oppe. Og det behøver faktisk ikke at være så svært at leve sundt. Med blot et par få forandringer i din hverdag kan du få en sundere livsstil og mere energi i en travl hverdag. Her er tre gode råd til at få en sund start tilbage efter ferien.

Udstyr til hverdagsmotion

Mange af os har stillesiddende arbejde foran en computerskærm. En nem måde at få integreret motion i din hverdag på er at tage cyklen på arbejde eller bare cykle noget ad vejen. På den måde får du masser af frisk luft og slipper for mange timer i et indelukket fitnesscenter. Har din cykel været gemt væk i skuret eller kælderen lidt for længe, trænger den formodentlig til at blive pumpet og måske også til en helt ny cykelslange. På motion-online.dk får du en god guide til, hvilken cykelslange du skal vælge til netop din cykel.

En sund hverdag uden cigaretter

Rygning er en usund vane, hvis du vil i gang med en sundere livsstil. Ud over at øge muligheden for at få kræft har rygning også en negativ indflydelse på din kondition. Vil du i gang med en sundere livsstil, er det derfor en god idé at skære ned på cigaretterne. Alle, der har prøvet at stoppe med at ryge, ved dog, at det er nemmere sagt end gjort. Nicorette har lavet denne mundspray, der hjælper dig på vej. Den lille sprayflaske er nem at bruge og diskret at have med rundt.

Nye sunde vaner

At leve sundt kræver også en varieret kost med mange frugter og grøntsager. Frugter og grøntsager indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, der gør kroppen sund og stærk, og er med til at forebygge type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Med en slow juicer kan du styrke kroppen indefra uden at gå på kompromis med smagen. Fordelene ved en slow juicer er, at den bevarer flere af de vigtige næringsindhold og larmer mindre end andre saftpressere. Prøv for eksempel at skifte aftenslikket eller weekendens flaske vin ud med en nærende juice. Det er sundt, og hele familien kan være med.