Når vejret begynder at blive koldere, og vi nærmer os minusgrader uden for, er det vigtigt, at børnene har noget varmt tøj. Mange børn tilbringer mange timer uden for i børnehave og i skolen, og netop derfor er det vigtigt, at de har noget ordentligt vintertøj. De kan kunne holde varmen, når de skal tilbringe så mange timer uden for. Tøjet skal helst både være vindtæt og vandtæt, og der skal også gerne være en god bevægelighed, så de kan lege og have det sjovt. Du får her tre gode bud på, hvad du skal have købt til dit barn, inden vinteren for alvor er over os. Klik her hvis du vil have mere inspiration til, hvad du skal købe, når vinteren nærmer sig.

Varme vinterstøvler

Fødderne skal have det varmt og godt hele året rundt. Det betyder, at det er vigtigt med et par gode og varme vinterstøvler. Når man skal finde de helt rigtige vinterstøvler, skal man først og fremmest finde nogle, der er varme. Det betyder, at støvlen gerne må have for af en eller anden art. De skal desuden være skridsikre, så børnene nemmere kan stå fast, når der er glat og vådt uden for. Til sidst er det en fordel med en støvle, der går lidt op af benet. På den måde er børnenes ankler beskyttet mod vinden og kulden.

Du kan for eksempel købe et par sorte vinterstøvler fra Pom Pom med snørelukning. Skoene er lavet i sort læder, som gør at de kan holde i mange år. Første gang barnet tager skoen på, kan man tilpasse skoen til foden ved hjælp af de snørebånd, der er foran. For at det skal være nemt og hurtigt at tage skoen på, er der en lynlås i siden. Denne kan man bruge, når skoen er tilpasset til enkelte fod. Skoen har nogle gode og robuste såler i gummi, som gør, at de er skridsikre.

En lækker vinterjakke

Når der er styr på skoene, er det selvfølgelig også vigtigt at have en god og varm jakke. Der findes flere forskellige typer af vinterjakker, men ofte vil det være bedst at købe en jakke, der både er vindtæt og vandtæt. På den måde kan man være heldig at spare nogle penge, så man ikke skal have mange forskellige jakker til barnet. Det er også vigtigt, at jakken har en aftagelig hætte. Når vejret er dårligt, er det rart at kunne tage en hætte på.

Når vejret så bliver godt igen, kan hætten være i vejen, og derfor er det rart med en hætte, som man kan tage af og på enten ved hjælp af trykknapper eller ved hjælp af en lynlås. Der skal også være nogle gode lommer, gerne både foran på jakken og på siderne af jakken. Det er også en fordel, hvis der er reflekser indbygget i jakken. Det er vigtigt, så børnene kan blive set, når de befinder sig i trafikken, når det er mørkt.

Flyverdragt til alt slags vejr

For de mindre børn er det også en fordel at have en flyverdragt. Ligesom ved en almindelige jakke er det godt at vælge en flyverdragt, der er både vindtæt og vandtæt. Om ikke andet, så skal flyverdragten i det mindste være vandafvisende. Den skal desuden være lavet i et åndbart materiale, da det ellers kan blive meget ubehageligt at have den på i længere tid. Den skal gerne være reflekser over det hele, så barnet er synligt, når det bliver mørkt. Det er også en fordel at vælge en flyverdragt, der er justerbar både i ærmer og i livvidden.