Sengeborde kan jo fås næsten overalt. De fås i møbelkæder som Ikea og Jysk og i forretninger der sælger senge. Men også i supermarkeder, discount kæder som Harald Nyborg og som spotvarer endda i Aldi og Netto. De findes i alle prisklasser fra under 100,- kroner til dyre designer møbler. Med dem er der slet ikke en øverste grænse for hvad de kan koste.
Her kommer så det første råd:

Lav et budget

Fordi der er så stort et udvalg og prisforskel kan det være en god ide at du laver et budget. Det er jo ikke længere end at du skal finde en smertegrænse. Hvor mange penge vil du spendere for et sengebord? Ofte køber man dem også i par, medmindre man sover alene i en enkelseng.

Budgettet vil allerede give dig et fingerpeg om hvilken slags forretning du skal lede efter. De allerbilligste sengeborde kommer som spotvarer i en discount. Ikke helt rigtigt, der findes jo også loppemarkeder og genbrugs butikker. Der kan du være heldig. Så kommer der Harald Nyborg og de billigere møbelkæder, osv.
Auktionshuse er også en mulighed. Husk lige at der både kommer moms og salgssalær og hammerslagsgebyr oveni den pris du kan se. 25% moms, 15% salær og 150,- kroner gebyr. Det er ikke drikkepenge! Disse skal gerne tænkes ind i budgettet for at undgå overraskelser.

Bestem formålet

Vel, set sengebord er et sengebord, ikke? Ja, men alligevel. Hvad skal du have ved siden af din seng? Skal der være plads til dine yndlingsbøger? Godnathistorier til den lille? Et radiovækkeur, lampe, måske en bærbar? Lidt guf og en karaffel med vand? Skal det have skuffer, og hvis ja, hvor mange?

Find din stil

Sengeborde kommer i alle mulige stilarter. Husk lige, at et sengebord ikke står for sig alene. Det står ved siden af sengen og skal passe i stil til både sengen og soveværelset. Stilen betyder naturligvis også meget for budgettet. Kan være at du bliver nødt til at revidere budgettet når du har fundet din stil.

Mål

Senge kommer i forskellige højder. Det vil være en ubehagelig overraskelse når skulderen nærmest går af led når du vil række op efter et glas vand. Ja, så er dit sengebord vel for højt. Det skal nogenlunde have samme højde som sengen. Men igen, det kommer også an på hvad der skal stå på den. Der kan være langt flere ting at tænke over end du troede, ikke?
Husk at tage mål inden du leder efter dit sengebord. Både højden, men også bredden og dybden er vigtige. Cirka mål er normalt tilstrækkelige.

Find en butik

Når du har styr på alle disse detaljer mangler du bare at finde en butik hvor du kan købe dit drømme-sengebord. Både budget og stil vil pege dig i den rigtige retning.
En god mulighed er en webside om sengeborde. Der har du et kæmpe udvalg, fordi disse websider forbinder dig med flere butikker på en gang. Du vælger det sengebord indenfor dit budget og i den stil du ønsker. Websiden fortæller dig så hvor du kan finde det og til hvilken pris.