Vinteren og mørket har sænket sig over Danmark og resten af Skandinavien. Og med vintermørket kommer sjældent sne, men i stedet oftest bare kulde, blæst og regn. Lyset fra den hvide sne, og glæden ved den fred, den bringer med sig, kan hjælpe kortvarigt på det triste, grå vinterhumør. Vi ved dog, at der bliver længere og længere imellem de rigtige snefald, og ligger sneen her endelig, forsvinder glæden ved den ligeså hurtigt som sneen bliver til kedeligt og irriterende sjap. Med mørket og kulden følger derfor også ofte en risiko for en form for vinterdepression. Du kan måske allerede mærke den komme snigende? Måske kender du en eller flere, der godt kunne trænge til en solskinsindsprøjtning? Så vidt det er muligt, er der naturligvis alle gode grunde til at forsøge at undgå vinterdepressionen og tanke op på solens vitaminer. Her følger 4 tips til, hvordan det kan lykkes.

Bekæmp Nordens mørke med Sydens sol

En forudsætning for overhovedet at komme til at nyde Sydens sol er naturligvis at få fragtet sig derned. Når du planlægger din rejse, er der mange penge at spare, hvis du gør dit forarbejde godt. Rejseselskaber lever af at sælge pakkerejser – og de tjener penge på det. Det er nemt selv at finde en hjemmeside, hvor du kan finde billige flybilletter malaga.. Du kan endda bruge google! Ligeså let er det selv at finde et hotel, og du kan indstille de fleste søgemaskiner til kun at finde hoteller i nær afstand af lufthavnen. Så sparer du også på transport. Ligeledes kan du vælge, om du ønsker morgenmad eller ”all inclusive”, om hotellet skal ligge tæt på bestemte seværdigheder eller om hotellet bare skal have en pool, du kan slikke sol ved.

Når du ligger ved poolen og slikker sol, eller er ude at udforske seværdigheder, er et andet tip selvfølgelig, at du skal huske solcremen. Vores skandinaviske hud er ikke vant til stærk sol, så medbring rigeligt solcreme, og også gerne en solhat. Og når du bestiller drikkevarer til at slukke tørsten, så undersøg, om det er kutyme at give drikkepenge, hvor du befinder dig. Det er uheldigt, hvis man opfører sig uhøfligt, når man er på besøg i et andet land.

Det fjerde og vigtigste tip

Nyd din rejse! Sug alle solstråler, alle kulturelle skatte og nye indtryk til dig. Det er åndelige vitaminer, og det er dem, der tanker os op, så vi kan komme igennem Nordens mørke vintre. Vær nysgerrig, og udnyt, at du har mulighed for at opleve noget andet end de danske leverpostejsmadder. Lav det eventuelt til en tradition altid at prøve en ny ret, når du rejser udenlands eller besøger en ny restaurant. Tal med nye mennesker, og spørg ind til deres situation og deres historie. Det kræver så lidt, men man bliver selv beriget på så mange forskellige konti, og det gør det altså lige det nemmere at komme igennem en streng og grå vinter, når man igen lander i Danmark.