Der er ingen tvivl om, at den hyppigste genstand på sengebordet vil være mobilen, som mange bruger som alarm. Hvis ikke mobilen er der, så vil der formentlig være et vækkeur, som er en af de vigtige genstande i hverdagen. Det er nemlig alarmen som sørger for, at vi kommer op i ordentlig tid, til at kunne starte vores dagligdag ordentlig ud. Kommer man sent op om morgenen, så kan hele dagen være ødelagt, og man kan gå glip af vigtige begivenheder, så derfor giver et sengebord med alarm rigtig god mening i ethvert soveværelse.

Afslapning

I soveværelset er hele formålet, at man skal sove og dermed slappe af. Det er netop i soveværelset, hvor man får sin vigtige søvn, som gør at man kan vågne og føle sig frisk og klar, på en ny dag med et vågent sind. Der kan et sengebord være relevant, da man kan opbevare beroligende ting på det. Mange har en god bog eller interessant læsning liggende på eller i sengebordet, og det hjælper også til at skabe hele tanken om, at det skal være så afslappende og roligt i soveværelset. Man kan også lægge sine hårting, f.eks. sit crepejern eller sin hårbørste, så det er klart til om morgenen.

Pladsmangel

Mangel af plads er noget som mere eller mindre alle kender til, og alle er enige om, at det er noget møg, og at det er irriterende. Problemet er, at man tit oplever mangel i form af plads, til netop opbevaring af genstande. De mange forskellige former for sengeborde gør nemlig, at man kan finde det perfekte sengebord, til netop den indretning og det soveværelse som man har. Hvis man står i problemet som lyder, at der ikke er plads til et sengebord, så kan hylder på væggen omkring sengen være et godt kompromis, dog foretrækker de fleste et sengebord. Dog er det op til den enkelte, og derfor findes der som i så mange andre sammenhænge, rigtig mange forskellige muligheder og variationer.

Til singlen

Alle ved, at soveværelset er det rum, som kan skabe et positivt eller negativt indtryk på en mulig date. Derfor er der mange, som vælger at gøre rigtig meget ud af indretning, og at det skal være nydeligt og moderne. I dette tilfælde kan et sengebord endnu engang, være en rigtig god investering, som kan skabe lidt ekstra hygge og et mere lækkert look til soveværelset, især hvis man putter nogle blomster på.

Til parret

Når man vælger at flytte sammen, så er der ekstremt mange overvejelser, og der vil for mange opstå problemer og uenigheder, når det gælder indretning, og hvordan møblerne og rummene skal se ud og stå. Der er mange som går vejen, og vælger to sengeborde, som så passer perfekt sammen med dobbeltsengen. Så er spørgsmålet bare, skal det være ens og matchende sengeborde, eller skal man lade manden stå for udseendet i hans side, og så kvinden i hendes side. Hun synes måske det er irriterende han smider sin turtleneck og sin kreditkortholder på sengebordet så det ligger og flyder, men det er bedre end at det ligger på gulvet. Dog er der så mange muligheder, så man vil formentlig kunne nå til noget der ligner enighed i sidste ende. Designet af sengebordet afhænger også af, hvilke ting som man tænker, skal befinde sig på sengebordet.