Når det bliver svært, kan det være svært at holde motivationen ved lige. Men det er vigtigt at huske, at motivationen kommer indefra. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at holde motivationen, når det er svært:

1. Sæt dig selv realistiske mål. Hvis dine mål er for svære, er der stor sandsynlighed for, at du bliver modløs og giver op. Men hvis dine mål er opnåelige, er du mere tilbøjelig til at holde fast i dem og forblive motiveret.

2. Find en rollemodel eller mentor. Hvis du har nogen at se op til, kan det hjælpe dig med at holde motivationen, når det bliver svært. Find en person, der har opnået det, du gerne vil opnå, og lær af deres eksempel.

3. Tag små skridt. At forsøge at opnå for meget på én gang kan være overvældende og fører til modløshed. Del dine mål op i små, overskuelige trin, og fejr hver eneste succes undervejs.

4. Vær positiv. Det er vigtigt at forblive positiv, når det bliver svært. Husk, at ethvert tilbageslag er midlertidigt, og at du i sidste ende når dit mål, hvis du forbliver fokuseret og motiveret.

5. Få støtte fra andre. Når det bliver svært, kan det være nyttigt at tale med nogen, der forstår, hvad du går igennem. Find en ven eller et familiemedlem, der kan give dig støtte og opmuntring.

Dette er blot nogle få tips, der kan hjælpe dig med at holde motivationen, når det bliver svært. Husk, at motivation kommer indefra, så hold fokus på dine mål, og bliv ved med at bevæge dig fremad!

Videnskaben om motivation: hvad der virker, og hvad der ikke virker

Når det gælder motivation, er der mange gode råd derude. Men hvad siger videnskaben? Hvad virker, og hvad virker ikke?

Her er et kig på nogle af de mest populære teorier om motivation, og hvordan de står mål med den nyeste videnskabelige forskning:

1. Gulerod og pisk: Denne teori antyder, at mennesker motiveres af belønninger (gulerødder) eller straffe (pinde). Nyere forskning har imidlertid vist, at denne tilgang ofte er ineffektiv og endda kan føre til negative konsekvenser som f.eks. nedsat kreativitet og engagement.

2. Teorien om selvbestemmelse: Denne teori fremhæver vigtigheden af autonomi og selvregulering i motivation. Ifølge denne teori er det mere sandsynligt, at folk er motiverede, hvis de føler, at de har kontrol over deres eget liv og er i stand til at styre deres egne oplevelser.

3. Flow-teorien: Denne teori antyder, at folk er mest motiverede, når de er dybt engagerede i en aktivitet og ikke bekymrer sig for andet end den aktivitet selv. Når vi er i “flow”, kan vi opleve en følelse af ekstase og glæde.

Læs også om vinsmagning for 2 her. Du kan også finde flere gaver hos Gaveavisen.