Julefesten her er en voksenfest og finder sted fra sidst i november til sidste weekend før jul. Det kan faktisk også være sjovt en gang imellem at komme til julefest på et helt andet tidspunkt. Til selveste juleaften har folk deres egne traditioner med de skønneste kjoler til piger og kvinder og pænt tøj til de herrer. Dog er her en kjole, som kan bruges til begge dele.

Kostumer

Kostumeoutlet har nogle stilfulde og originale kostumer til julefesten:

Julemandens kone optræder oftest som en ældre dame med 800 år på bagen, men hos Kostumeoutlet har han skiftet hende ud med en yngre model. Hun kan højst være 270 år. Santa Queen kostumet er så flot, så man faktisk kan bære det selveste juleaften. Kvindekostumet består af et langt skørt, en smuk hvid krave (cape) til skuldrene, et elegant korset og lange handsker samt hue. Og så er det langt billigere end en selskabskjole!

Gedehyrden fra Jesu fødsel spiller en vigtig rolle i juleevangeliet. Kostumeoutlet hjælper dig med at spille rollen som hyrde anno 0. Gedehyrdekostumet består af en hellang stribet kjortel og hovedbeklædning.

Paryk og Jesussandaler må du selv stå for.

Hvis du ikke vil nøjes med at være hyrde, kan du være Marias trolovede, Josef. Mandejuleudklædning er en lang, brun kjortel med blå stribe og en råhvid hovedbeklædning.

Karnevalsshoppen har traditionelle og fjollede julekostumer. Få idéer til de traditionelle her:

Som sød julekvinde kan du iføre dig et kostume fra Karnevalsshoppen med skørt, jakke, bælte, nydelig, hvid muffe og den obligatoriske nissehue.

Er du mere til at være en ungnisse, kan du klæde dig ud, som nissepigen, Frøken Jul. Så vil du vække opsigt blandt herrerne. Der er vidde forneden i den søde, korte, figursyede nissekjole. Hue og yndig kappe er inkluderet.

Ingen julefest uden en julemand, og hos Karnevalsshoppen leverer de en perfekt udgave i velour med bukser, jakke, bælte, og nissehue. Paryk og skæg er oven i købet inkluderet.

Som bekendt har julemanden mange hjælpere, og julealferne findes hos både i mande- og kvindeudgave. Begge dragter er en sammensætning af grønt og rødt.

Uforglemmelige julehits

Hvem har ikke skrålet med på Wham!s “Last Christmas”, og de fleste af os synes, at julen er lidt mere festlig, når der sne. Er der ikke sne uden for, må man sørge for ekstra meget sne inden døre. Det klarer man let med “White Christmas”. I “Santa Baby” påstår sangerinden, at hun har været sød, men både Madonna og Kylie Minogue leder tankerne hen på en krævende pige, der har været alt andet end artig.

Pynt skaber julestemning

Et juletræ er et must, og til en julefest, som ikke ligger den 24. december, er det de lystige julesange, man danser rundt om juletræet til. Med røde eller hvide duge og modsatfarvede servietter, er julestemningen ved at være der. De røde og hvide servietter får man næsten smidt i nakken, og vil man give lidt mere, er der mange søde servietter med julemotiver. En minijulestjerne kan fås til mindre en ti kroner, og den pynter på julebordet. Har du tid, så lav nogle lange guirlander!